zondag 13 december 2009

Wat bedoelt ie nou?

Peter komt vandaag spelen. Hij is een tijdje geleden nieuw in de klas gekomen. Hij is ook fan van monsters, pokemon, disney figuren, wel de coole niet de stomme prinsessen en meisjes, en auto's. De bel gaat!! Ja!!! Ik ren naar de deur. Mama heeft al open gedaan. Ik sta naast mama, en Peter komt binnen met zijn mama. Peter zegt niks, terwijl de moeder van Peter heel vrolijk is. Ze tilt me op en geeft me een smak. Bleh!!! Ik ben al 8 dus waarom tilt ze me nou op? Stomme mama heeft Peter. Mama lacht, en zegt dat Peter en ik naar mijn kamer kunnen. Hij heeft een soort paard bij zich. Een paarse met een hoorn! Cool! Alleen hij heeft glitters en vleugels met felle kleuren...Ik vraag: Waarom heb je een meisjes paard bij je? Peter lacht en zegt: Omdat ik hem mooi vind en hem aan je wou laten zien. Ik kijk ernaar en denk, ach wat maakt het uit. Als we er maar niet mee gaan spelen. Ik laat Peter mijn nieuwe Mewtwo kaart zien en mijn Goofy figuurtje. Peter kijkt echter naar de Minnie Mouse knuffel, die mijn zus in mijn kamer heeft laten slingeren. Wat is dit nou? Heey, wat doe je nou? Ik sta hier.... Peter draait zich om: Cool! Hij pakt de kaart uit mijn hand en bekijkt hem. Heb je Charizard al? Nee. Peter knikt.... Zullen we gaan spelen met mijn speelgoed? Vraag ik.

We spelen al een tijdje, maar niet met elkaar. Peter heeft een basis gemaakt voor zijn stomme paard en de minnie mouse van mijn zusje. Ik heb een veel coolere basis. GI Joe is de baas en mijn pokemon zijn de soldaten. Waarom doet Peter niet gewoon met mij mee? Wil je snoep, vraag ik maar om een reactie van hem te krijgen. Hij springt op en loopt met me mee. Onze mama's zitten in de kamer en drinken koffie. Mogen we een doosje met snoepjes?

Ik heb een muur gebouwd van de verpakkingjes van de snoep. Dan zegt Peter opeens: Ik ga even bij je zusje kijken. Ben zo terug. Hij komt terug met een lelijke barbie, zet haar op een duplo blokje, en loopt weer terug naar haar kamer. Hij komt terug met mijn donald duck figuur, en vraagt of hij hem mag gebruiken voor zijn basis. Waarom? Ik wil hem gebruiken als ridder. Maar Minnie heeft een man nodig!!! roept Peter.

Ik snap er niks van. Wat wilt ie nou? Ik had gehoopt dat we oorlogje zouden spelen. Maar zijn leger is nog lang niet af!! Ik doe een tweede poging: Wanneer is je leger af? Ik krijg een blik alsof ik hem beledigd heb....Waarom zou ik een leger maken, als ik een Bjuutie Saalon maak. Tenzij je een leger schoonheidspecialisten bedoeld.

Wat denkt hij wel? Wat bedoelt ie met Bjuutie? Het gaat nergens over...Ik weet wel wat een salon is, tante linnie heeft er 1. Ik word boos en gooi mijn gele lamborgienie naar Peter! Het komt op zijn hoofd, hij schrikt en loopt huilend naar zijn moeder, mama komt boos naar me toe en vraagt waarom ik dat deed. Hij speelt niet leuk!!! Hij heeft het over een Bjuutie Salon en ik wil oorlogje spelen! Ik ben al begonnen met mijn kasteel en mijn leger staat al klaar!! Ik snap hem niet! Mama heeft een schuin lachje op der gezicht en gaat mijn kamer uit. De moeder van Peter en Peter hebben hun jas aan en ik hoor de deur dicht gaan. Ze zijn vertrokken, ik ga terug naar mijn basis. Peter heeft zijn paard laten liggen....

Ik ren buiten, op mijn sokken zal mama leuk vinden, en roep Peter: Peter je paard!! Zijn moeder stapt uit de auto en neem hem aan: Dank je wel. Ze loopt terug en ze rijden weg.

Ik loop naar binnen en loop mijn kamer in. Ik ben boos en verward. Ik wil de leeuwenkoning kijken! Als de leeuwenkoning voorbij is ben ik het hele gebeuren vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten